PALING MET BEERENBURG

IngrediŽnten
- 750 gram paling
- een klein blikje champignons
- 3 sjalotjes
- 2 tomaten (of een half blik gepelde en geprakte tomaten)
- 1 deciliter room
- 1 flinke borrel Beerenburg
 
Bereiding
De paling in moten van zowat 4 cm. snijden en aanbakken in gebruinde boter, kruiden met peper en zout en een mespuntje tijm.
Fijngesneden sjalotten erbij alsook de tomaten en de uitgelekte, in plakjes gesneden champignons .
Laat zachtjes 15 minuten stoven tot de paling bijna gaar is.
Indien nodig onderweg nog wat water bijvoegen.
Proef het vocht. Zonodig een beetje bijkruiden met peper/zout.
Doe er de Beerenburg bij.
Omroeren en verder stoven tot het visvlees helemaal gaar is en makkelijk loskomt van de graat.
Dan de room erbij en wat gehakte peterselie.
Voorzichtig roeren/mengen.
 
Lekker met een aardappelslaatje maar ook met heel donker brood.