FRIESE KAASFONDUE MET TYNJETALER EN CAMEMBERT

IngrediŽnten
* 250 gram Friese Tynjetaler (van Kaasboerderij "De Gelder" in Tijnje (Fr))
* maÔzena
* camembert
* knoflook
* 3 deciliter droge witte wijn
* droge cider (bijv. Prosecco extra dry)
* nootmuskaat
* zout
* peper

 


Bereiding

Rasp de Tynjetaler.
Schep er Ĺ eetlepel maÔzena door.
Haal de korst van de camembert
Snijd de camembert in blokjes.
Schep er Ĺ eetlepel maÔzena door.
Wrijf de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook. 
Giet de wijn in de fonduepan.
Breng de wijn op een laag vuur aan de kook tot de eerste kookblaasjes verschijnen.
Roer er beetje bij beetje de geraspte Tynjetaler door en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
Voeg de camembert toe en blijf roeren tot die is gesmolten.
Voeg 6*8 eetlepels droge cider toe.
Breng de fondue op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper en houd hem warm. 
 
Cherry tomaatje, Opperdoezer Ronde, Mosselen, Komkommer erin stippen.