CASSOULET VAN WOUDBONEN

Ingrediënten
- 500 gram woudbonen
- 100 gram ontbijtspek aan een stuk

- 250 gram lamslappen

- 750 gram kippenpoulet

- 1 grote ui

- 2 teentjes knoflook

- 1 eetlepel tomatenpuree

- 2 Spaanse worstjes (chorizo)

- 1 theelepel tijm

- 2 laurierbladen

- 2 kruidnagels

- boter

- zout

- peper
Bereiding
Zet de bonen een nacht te voren in de week in een 1½ liter water.
Snipper de ui.

Fruit in een braadpan de gesnipperde ui in 50 gram boter.

Voeg 100 gram. ontbijtspek aan één stuk toe.

Snijd de lamslappen in blokjes en voeg die toe.

Voeg de kippenpoulet toe.

Laat het vlees snel kleur krijgen.

Voeg dan de geweekte woudbonen toe samen met een halve liter van het weekwater.

Voeg de teentjes knoflook toe, gesnipperd of door de knoflookpers.

Voeg de tomatenpuree, de worstjes, de tijm, de laurierbladen, de kruidnagels toe.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Laat het geheel met de deksel op de pan 1½ zachtjes stoven.

Schep de cassoulet uit de pan in een licht beboterde ovenschotel.

Verwijder daarbij de laurierbladen en de kruidnagelen.

Snijd de chorizo en het spek in stukjes.

Strooi er een laagje wittebroodkruim over

Giet er gesmolten boter op.

Zet de schotel onder de voorverwarmde grill tot een lichtbruin korstje ontstaat.